Лінгвістичні знаки-персоналії, локативи та інструментативи глютонічного фрейму в українській мові - Руденко, С.М. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье впервые в украинском языкознании рассматриваются лингвистические знаки, при помощи которых осуществляется языковая объективация
концептуальной картины мира, важным сегментом которой является пищевой
(глюттонический) сектор. Дается определение глюттонимов и гиперо-
гипонимическая рубрикация лингвистических знаков-персоналий, локативов и
инструментативов глюттонического фрейма в украинском языке. У статті вперше в українському мовознавстві розглядаються лінгвістичні
знаки, за допомогою яких відбувається мовна об'єктивація концептуальної картини світу, важливим сегментом якої є харчовий (глютонічний) сектор. Дається
визначення глютонімів та гіперо-гіпонімічна рубрикація лігвістичних знаків-
персоналій, локативів та інструментативів глютонічного фрейму в українській
мові. For the first time in the Ukrainian linguistics the article deals with linguistic signs
which form the language objectification of the conceptual world picture where an important
role is given to a food (glutonic) segment. The definition of glutonyms is
given; the hyper- and hyponymic rubrication of the linguistic signs-personalia, locatives
and instrumental words of Ukrainian glutonic frame is presented.