Основні шляхи лексичної субституції (на матеріалі німецької мови) - Махоніна, Н.Г. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Целью исследования является рассмотрение узуальных структурно-семантических трансформаций фразеологических единиц. Особое внимание уделяется лексической субституции и принципам, на основе которых происходит замена компонентов ФЕ на слова-субституты. Отдельно указывается на влияние субституции на функционирование фразеологизмов в языке. Метою дослідження є розглянути узуальні структурно-семантичні трансформації фразеологічних одиниць. Особлива увага приділяється лексичній субституції та принципам, на основі яких здійснюється заміна компоненів ФО на слова-субститути. Окремо вказується на вплив субтитуції на функціонування фразеологізмів у мові. The aim of the research is to examine the usual semantic-structural transformations of phraseological units. Special attention is paid to lexical substitution and principles, on which occurs the replacement of the components of phraseological units. The influence of substitution on functioning of fraseologisms is also pointed out.