Явище полісемії у номінативних терміносистемах - Ніколаєва, Л.Б. (Культура народов Причерноморья, 2007)
Работа посвящена типологическому анализу полисемии терминов родства
на материале 5 языков. Языковые статьи для каждого термина были расширены и дополнены благодаря использованию различных источников материала.
Единицы исследуемой лексико-семантической группы были распределены по
соответствующим зонам многозначности, а также был вычислен коэффициент
их полисемичности. В работе сфрмулирован ряд типологических межъязыковых обобщений (универсалий). Робота присвячена типологічному дослідженню полісемії термінів
спорідненості на матеріалі 5 мов. Мовні статті для кожного терміна було розширено та доповнено завдяки різним джерелам матеріалу. Одиниці лексикосемантичної групи, що досліджується, було розподілено за відповідними зонами багатозначності, а також було підраховано коефіцієнт їх полісемічності. У
роботі сформульовано ряд типологічних міжмовних узагальнень (універсалій). The work deals with the research of kinship terms polysemy. The material includes
5 languages. All the dictionary entries of terms were enlarged and supplemented
thanks to different sources of material. The lexical items in question were
devided into groups depending on the quantity of meanings. The coefficient of
polysemy was calculated and typological universals were formulated.