Епітети – церковнослов'янізми як засіб моделювання поетичної картини світу (на матеріалі поетичної мовотворчості Т.Г. Шевченка) - Підкамінна, Л. (Культура народов Причерноморья, 2007)
В статье анализируются эпитеты-церковнославянизмы в поэтическом языке Т.Г. Шевченко, изучаются механизмы моделирования поэтической картины мира автора путем использования стилистического потенциала церковнославянской лексики. У статті аналізуються епітети-церковнослов'янізми у поетичній мовотворчості Т.Г. Шевченка, вивчаються механізми моделювання поетичної картини
світу автора шляхом використання стилістичного потенціалу церковнослов'янської лексики. The article deals with the analysis of the Slavonic's epithets in the poetical language
of T. Shevchenko and ways of artistic modeling the poetical view of the world
by means of stylistic potentials of the Church Slavonic vocabulary.