Історичний аспект нормативно-правового регулювання радянської системи страхування в 20–30-х рр. - Латишева, О.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мета і завдання статті зумовлені об’єктом та предметом дослідження, які полягають в науково-історичному з’ясуванні основних етапів становлення та розвитку радянської системи майнового страхування.