Критерий существования единственного инвариантного тора линейного расширения динамических систем - Бойчук, А.А. (Інститут математики НАН України, 2007)
У припущеннi, що лiнiйна однорiдна система, визначена на прямому добутку тора та евклiдового простору, є експоненцiально-дихотомiчною на пiвосях, отримано необхiдну й достатню умову iснування єдиногоiнварiантного тора вiдповiдної неоднорiдної лiнiйної системи. Under the assumption that a linear homogeneous system defined on the direct product of a torus and the Euclidean space is exponentially dichotomous on semiaxes, we obtain the necessary and sufficient condition for the existence of unique invariant torus of the corresponding inhomogeneous linear system.