Аналіз впливу наявності місцевих матеріалів на розвиток форм предметного миру - Пузур, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою статті є виявити максимальну гаму факторів, які впливають на формоутворення ремісничого
предметного світу і в умовах наявності місцевого матеріалу, і в умовах його нестачі.