Колективно-договірне регулювання оплати праці на підприємстві: вітчизняний та зарубіжний досвід - Наливайченко, С.П.; Миронова, М.Ю. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Метою даної статті є оцінка стану державної політики оплати праці в Україні, аналіз чинного законодавства України та визначення проблем в сфері колективно-договірного регулювання оплати праці на підприємстві, вивчення зарубіжного досвіду щодо договірного та державного регулювання оплати, який може бути використаний у законодавстві України та на цій основі знайти шляхи щодо подальшого вдосконалення цього процесу.