Дестимулюючий вплив державного фінансового менеджменту на сучасний розвиток науково-технічної та освітньої діяльності в Україні - Кузнєцова, Н.Б. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є визначення ролі державного фінансування розвитку науково-технічної та науково-освітньої сфер та обґрунтування основних ознак неефективності існуючого механізму державного фінансового менеджменту в управлінні наукою і освітою з метою його удосконалення.