Особливості розвитку ринку високотехнологічних послуг в системі світового господарства - Чорна, О.О.; Олійник, А.О.; Терещенко, М.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета статті - оцінити ефективність міжнародної передачі технологій, враховуючи не
тільки вартісне вираження, а й фінансову складову – рейтинги країни, підвищення рівня добробуту населення тощо. З’ясувати доцільність некомерційних форм руху технологій, тому що саме вони складають основу розвитку міжнародного технологічного обміну, посилення інтелектуального потенціалу й пріоритетності людського капіталу як продуцента інновацій, що є особливо важливим для розвитку високотехнологічного сегменту ринку послуг.