Постмодернізм у зарубіжній та українській літературі: на матеріалі романів Дж. Фаулза «Жінка французького лейтенанта» та Ю. Андруховича «Дванадцять обручів» - Марцовенко, С.І. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою даної статті є компаративістський аналіз постмодерністських особливостей романів Джона Фаулза «Жінка французького лейтенанта» і Ю. Андруховича «12 обручів». Новизна подібного дослідження полягає в спробі виявити специфіку українського літературного постмодернізму в контексті його європейського зразка, порівнявши принципи організації творів вітчизняного та англійського авторів.