Ассоциативный поиск для задач обучения на основе электронного тезауруса образов - Бисикало, О.В. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій і систем НАН та МОН України, 2009)
Статья посвящена созданию «умного» контента для электронных учебников. Рассмотрена реляционная модель тезауруса образов, наполняемого в результате обработки текстов с учебным материалом. Предложены формальные методы ассоциативного поиска типа «ИЛИ», «И» и ответ на вопрос. Действующий прототип системы программно реализован на основе технологии Python + SQLite + Graphviz. Статтю присвячено створенню «розумного» контенту для електронних підручників. Розглянуто реляційну модель тезаурусу образів, що заповнюється в результаті обробки текстів з навчальним матеріалом. Запропоновано формальні методи асоціативного пошуку типу «АБО», «І» та відповідь на питання. Діючий прототип системи програмно реалізовано на основі технології Python + SQLite + Graphviz. The paper is devoted to the creation of the «clever» content for electronic textbooks. The relational model of the image thesaurus being filled as a result of the manipulation of texts with the teaching aids is considered. The formal methods of an associative search for the type «OR», «AND», an answer to a question are suggested. The operating prototype of the system is programmatically realized on the basis of the Python + SQLite + Graphviz technology.