Питоме і чуже в термінології: гармонія чи конфлікт? - Селігей, П.О. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Показано співвідношення власних та іншомовних елементів в українській термінології. Обгрунтовано необхідність критично ставитися до надмірних запозичень та активніше послугуватися питомими ресурсами у процесі створення нових наукових термінів.