Интеллектуальное управление в распределенной системе дистанционного обучения - Маклакова, Г.Г. (Міжнародний науково-навчальний центр інформаційних технологій і систем НАН та МОН України, 2009)
Рассмотрены принципы организации интеллектуальной системы анализа и контроля качества распределенной системы дистанционного обучения. Изложены основные положения построения распределенной системы дистанционного обучения, включающей подсистему «супервайзер» для контроля качества телекоммуникационных услуг. Описана структура и функции супервайзера. Розглянуто принципи організації інтелектуальної системи аналізу та контролю якості розподіленої системи дистанційного навчання. Викладено основні положення побудови розподіленої системи дистанційного навчання, яка містить підсистему «супервайзер» для контролю якості телекомунікаційних послуг. Описано структуру та функції супервайзера. The principles of organizing an intelligent system of the analysis and quality control of the distributed distance learning system are considered. Main regulations are stated of constructing a distributed distance learning system including a «supervisor» system for the quality control of telecommunication services. A structure and functions of the supervisor are described.