Свідки Єгови та українська тематика в їх публікаціях та релігійній діяльності - Бережко, К.О. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Сьогодні в українській науковій літературі інколи зустрічається твердження про те, що Свідки Єгови вперто ігнорують українську мову у своєму богослужінні, не враховуючи при цьому мовні потреби та особливості українського суспільства. Питання дуже цікаве та неоднозначне… Якщо брати статистику конгресів Свідків Єгови у 2010 році, то справді, більшість серед них були російськомовними. Однак давайте поглянемо на цей процес не лише з точки зору статистики, а з позиції самих віруючих та практики даної громади. На початку, звернемо увагу на процес організації громад та заснування мовної групи. Також розглянемо як же насправді ставиться керівництво конфесії до україномовної аудиторії.