Економічна роль державного фінансового контролю у розвитку національної економіки - Стефаненко, М.М; Джепарова, Е.А. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета дослідження. Без сумніву, метою дослідження. по-перше є, вплив державного фінансового контролю на забезпечення сталих темпів економічного зростання не є визначальним фактором, але і не є автоматично елімінованим з моделей економічного зростання, тобто таким, впливом якого можна знехтувати; по-друге, слід зрозуміти, що кінцевим продуктом бюджетної послуги - державного фінансового контролю - є не сума, відшкодована в бюджет, а продукт, отриманий за рахунок ів використання; по-третє, маючи на уваз кінцевий пункт державного фінансового контролю, можна зробити висновок, що контролювати слід не витрати, а результати, тобто від контролю ефективності витрат слід перейти до контролю ефективності результатів.