Розвиток освітньої системи у Катеринославській губернії – Дніпропетровському регіоні: історико-географічний аналіз - Горожанкіна, Н.А. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є проведення періодизації становлення та розвитку освітньої
системи в Катеринославській губернії – Дніпропетровському регіоні, з’ясування окремих питань
спадковості соціально-економічних явищ, зокрема освітніх, виявлення просторово-часових особливостей
розвитку системи освіти.