Мотивація персоналу як фактор підвищення ефективності діяльності підприємства - Андріанова, В.В.; Ібрагімов, Е.С. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Мета статті – уточнити зміст поняття «мотивація персоналу», визначити основні проблеми у мотивації праці та обґрунтувати необхідність підвищення ефективності управління персоналом через його мотивацію.