Варіанти вимови німецьких голосних [i:] та [i] (на матеріалі записів мовлення російськомовних переселенців) - Брідко, Т.В. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Метою статті є дослідження особливостей реалізації голосних переднього ряду високого підняття [i:] та [ı] зафіксованих у німецькому мовленні російськомовних переселенців залежно від позамовних факторів (віку та гендеру мовців, ситуації спілкування).