Особливості фінансово-економічної діяльності кредитних спілок - Воронін, О.Є.; Мамбетова, Е.Р. (Культура народов Причерноморья, 2012)
Діяльність будь-якого підприємства в системі ринкової економіки практично неможлива без використання різних форм залучення кредитних ресурсів. На сьогодні вітчизняний ринок банківських послуг широко представлений різними видами кредитів та умов їх надання в основному, орієнтованими на великі та середні підприємства і компанії. Так званий малий сектор економіки, представлений приватними підприємствами та підприємцями, фермерськими господарствами та іншими мікросуб'ектамі підприємницької діяльності, не завжди має фінансову можливість для залучення банківських кредитів. Вирішити проблему залучення позикових коштів, необхідних для становлення та розвитку малого сектора економіки, на наш погляд, можливо через розвиток системи мікрокредитування. Однією зі структур в цієї системі є кредитні спілки.