Математичні моделі та методи підтримки ходу розв’язання навчальних задач з аналітичної геометрії - Львов, М.С. (Штучний інтелект, 2010)
Роботу присвячено проблемі проектування автоматичного режиму підтримки ходу розв’язання задач аналітичної геометрії в математичній системі навчального призначення. Автоматичний режим полягає у тому, що на кожному кроці розв’язання задачі користувач визначає елементарне перетворення математичної моделі задачі, а система його виконує. Ми визначаємо математичну модель задачі аналітичної геометрії та пропонуємо класифікацію елементарних перетворень, яка дозволяє побудувати повний, несуперечливий та методично правильний перелік елементарних перетворень. Работа посвящена проблеме проектирования автоматического режима поддержки хода решения задач аналитической геометрии в математической системе учебного назначения. Автоматический режим заключается в том, что на каждом шаге решения задачи пользователь определяет элементарное преобразование математической модели задачи, а система его выполняет. Мы определяем математическую модель задачи аналитической геометрии и предлагаем классификацию элементарных преобразований, которая позволяет построить полный, непротиворечивый и методически правильный список элементарных преобразований.