Оценка вероятности ложной тревоги в информационно-управляющих системах - Аль-Аммори Али (Штучний інтелект, 2010)
В статье рассматриваются способы повышения эффективности информационно-управляющих систем за счет уменьшения таких отрицательных явлений, как пропуск события (необнаружение) и ложная тревога. Предлагается математическая модель оценки ложной тревоги для повышения точности и достоверности информации, необходимой экипажу для принятия решения в первые моменты возникновения опасных полетных ситуаций. У статті розглядаються засоби підвищення ефективності інформаційно-керуючих систем за рахунок зменшення таких негативних явищ, як пропуск події (невиявлення) та помилкова тривога. Пропонується математична модель оцінки помилкової тривоги для підвищення точності і достовірності інформації, необхідної екіпажу для ухвалення рішення в перші моменти виникнення небезпечних польотних ситуацій. In the article the methods of increase of efficiency of the information-control systems are examined due to diminishing of such negative phenomena, as admission of event (not discovery) and false alarm. The mathematical model of estimation of false alarm is offered for the increase of exactness and authenticity of information necessary to the crew for a decision-making in first moments of origin of flight near-accidents.