Реагентная обработка водозаборной скважины - Максин, В.И. (Національна академія наук України, 2008)
Запропоновано реагентний метод і пристрій для видалення гідроксидних і карбонатних відкладів у водозабірних свердловинах термальних вод, які також можуть бути використані в системах артезіанського гарячого водопостачання й на підприємствах нафтової й газової промисловості. The reagent method and unit for removing of hydroxide and carbonate adjournments in water-supply wells of thermal waters are proposed. They can be used in the systems of artesian hot water supply and crafts of petroleum and gas industries.