Сравнение методов анализа низкочастотных сигналов - Поливцев, С.А. (Штучний інтелект, 2010)
В статье делается попытка сравнения метода микроанализа (МА) с широко применяемым методом анализа на основе БПФ. Для адекватности сравнения оба метода разделены на следующие составляющие: объект исследования, инструмент исследования, метод исследования. Под объектом исследования понимаются совокупности сложных сигналов, полученных с массивов сенсоров. Под инструментом исследования понимается набор операций, производимых с объектом, позволяющий разложить сложные сигналы на множества элементарных составляющих. Применение метода МА – робототехника и смежные с ней области техники. У статті робиться спроба порівняння методу мікроаналізу (МА) з широко вживаним методом аналізу на основі БПФ. Для адекватності порівняння обидва методи розділено на наступні складові: об’єкт дослідження, інструмент дослідження, метод дослідження. Під об’єктом дослідження розуміються сукупності складних сигналів, отриманих з масивів сенсорів. Під інструментом дослідження розуміється набір операцій, вироблюваних з об’єктом, що дозволяє розкласти складні сигнали на безліч елементарних складових. Вживання методу МА – робототехніка і суміжні з нею області техніки. In article attempt of comparison of a method of the microanalysis (МА) with widely applied method of the analysis on the basis of FFT becomes. For adequacy of comparison, both methods are divided into following components: object of research, the research tool, a research method. The object of research is understood as sets of difficult signals of the sensor controls received from files. The research tool is understood as a set of the operations made with object, allowing, to spread out difficult signals to sets of elementary components. Application of method МА - a robotics and adjacent with it of technics area.