Наука України у світовому інформаційному просторі - Мриглод, І.М.; Мриглод, О.І. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2007)
Розглянуто проблему використання новітніх інформаційних технологій для залучення вітчизняних учених до світової наукової спільноти. Досліджено чинні кількісні критерії оцінювання науки та доцільність їх упровадження в нашій країні. На основі аналізу відкритих електронних баз даних зроблено висновок про недостатню представленість української науки в Інтернет-просторі.