Поверхні потенціальної енергії основного та збуджених станів молекули ¹¹ВН у мультиреференсній теорії зв’язаних кластерів - Кліменко, Т.О.; Іванов, В.В.; Лях, Д.І. (Український фізичний журнал, 2010)
У методi мультиреференсної теорiї зв’язаних кластерiв проведено розрахунки поверхнi потенцiальної енергiї (ППЕ) молекули ¹¹ВН в основному та збуджених станах. ППЕ апроксимовано за допомогою аналiтичних функцiй, що узагальнюють потенцiал Морзе. Дослiджено вплив точностi апроксимацiї ППЕ на розв’язок радiального рiвняння Шредiнгера та значення спектроскопiчних параметрiв. The multireference state-specific coupled cluster theory is used for the calculation of the potential energy surfaces (PES) of ¹¹BH molecule in the ground and excited states. The PESs are approximated by a number of analytical functions generalizing the Morse potential. The solution of a radial Schr¨odinger equation and the values of spectroscopic constants depending on the accuracy of the PES approximation are analyzed. В методе мультиреференсной теории связанных кластеров для заданного состояния проведены расчеты поверхности потенциальной энергии (ППЭ) молекулы ¹¹ВН в основном и возбужденных состояниях. ППЭ аппроксимированы набором аналитических функций, обобщающих потенциал Морзе. Исследовано влияние точности аппроксимации ППЭ на решение радиального уравнения Шредингера и значения спектроскопических постоянных.