Методы вычисления мер семантической близости слов естественного языка - Анисимов, А.В.; Лиман, К.С.; Марченко, А.А. (Штучний інтелект, 2010)
В данной статье приводятся экспериментальные данные вычисления мер семантического сходства и связанности. Все меры, представленные в статье, используют в качестве базы знаний только WordNet. Также авторами были предложены и проверены в эксперименте модификации существующих мер. У даній статті наводяться експериментальні дані обчислення мір семантичної подібності та зв’язаності. Всі міри, що представлені в статті, використовують як джерела знань тільки WordNet. Також авторами були запропоновані й перевірені в експерименті модифікації існуючих мір. This article reports about the experimental data on measures of semantic similarity and relatedness computation. All discussed measures use WordNet as a knowledge source. Also, modifications of existing measures were proposed by the authors and were tested in the experiment.