Про один підхід до ідентифікації особи за контуром профілю носа - Бармак, О.В.; Крак, Ю.В.; Кривонос, Ю.Г. (Штучний інтелект, 2010)
У статті розглядається підхід для ідентифікації особи за контуром профілю носа. Для знаходження простору ознак пропонується використовувати апроксимацію за допомогою B-сплайнів. Алгоритмічна реалізація підходу використовує моделювання структури бази даних у вигляді n- вимірного куба. В статье рассматривается подход для идентификации личности по контуру носа. Для нахождения пространства признаков предлагается использовать аппроксимацию с помощью B-сплайнов. Алгоритмическая реализация подхода использует моделирование структуры базы данных в виде n-мерного куба. An approach of human identification by the nose contour profile is researched in the paper. B-splines approximation is suggested for determining the feature space. Algorithmic implementation of the approach uses database structure in the form of n-dimensional cube.