Извлечение плодов в целом плодном пузыре при абдоминальном родоразрешении двоен - Ахмадеев, Н.Р.; Фаткуллин, И.Ф. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У даній статті проаналізовано результати операцій кесарева розтину при двійнятах з витяганням плодів
в цілому плодовому міхурі і стан новонароджених. Експериментальна група – 34 новонароджених, яких
витягали в цілому плодовому міхурі, і група порівняння – 62 новонароджених, яких витягали без збереження
цілісності оболонок. Результати: оцінка за шкалою Апгар в новонароджених, яких витягали в цілому плодовому
міхурі, була вище, а тривалість штучної вентиляції легенів менше, ніж у новонароджених, яких витягали
без збереження оболонок. Стан новонароджених, яких витягали в цілому плодовому міхурі, краще, ніж стан
новонароджених, яких витягали без збереження цілісності оболонок. The results of operations of cesarean section in twin gestations with the extraction of fetuses in the intact
amniotic sac and the condition of newborns were analyzed in this article. Experimental group, consisting of 34
newborns, extracted in the intact fetal amniotic sac, and comparison group of 62 newborns, extracted without saving
membranes. Results: Apgar score of newborns extracted in the intact amniotic sac was higher and duration of
artificial lung ventilation was less than of the ones extracted without saving. The condition of the newborns extracted
in the intact amniotic sac is better than the condition of the children extracted without saving the membranes.