Бактериальный вагиноз беременных: этиологическая диагностика, прогнозирование и принципы активной профилактики инфекционных и перинатальных осложнений - Воронин, К.В.; Бен Саада Нахла; Чуйко, В.И.; Давиденко, Н.В.; Маврутенкова, Т.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Обстежено 70 вагітних з бактеріальним вагінозом. Встановлено, що для етіологічної діагностики
дисбіоза піхви найбільш ефективним є метод ПЛР у реальному часі. Предикторами прогнозу інфекційних та
перинатальних ускладнень є анаеробний або змішаний тип піхвового дисбалансу. Запропоновано ефективну
схему активної профілактики перинатальних ускладнень. 70 pregnants with bacterial vaginosis have been examined. It has been determined that PCR in real time
is the most effective method of bacterial vaginosis ethiological diagnosis. Anaerobic or mixed rinds of vaginal
disbalance are predictors of infectional and perinatal complications. Effective schedule of active prophylaxis of
perinatal complication in pregnant with bacterial vaginosis has been proposed.