Нанотехнології, роботи та «свідомі» комп’ютери - Сальников, І.С.; Сальніков, Р.І.; Цапко, Є.В. (Штучний інтелект, 2012)
У статті розглядаються можливості створення «свідомих» комп’ютерів та роботів на базі використання майбутніх досягнень нанотехнологій у конструюванні штучно оживлених матеріалів і сполук. У статті широко використані матеріали спецвипуску американського журналу Scientific American (SA) «Нанотехнології». В статье рассматриваются возможности создания «сознательных» компьютеров и роботов на основе использования будущих достижений нанотехнологий в конструировании искусственно оживлённых материалов и соединений. В статье широко использованы материалы спецвыпуска американского журнала Scientific American (SA) «Нанотехнологии». In the article, possibilities for creation of smart computers and robots based on use of future development of nanotechnologies in design of artificially revive materials and combinations are considered. In the article, the materials from the issue of Scientific American (SA) Magazine “Nanotechnologies” are widely used.