Оценка тяжести пролапса гениталий у женщин репродуктивного возраста и возможности его нехирургической коррекции - Грищенко, О.В.; Бобрицкая, В.В.; Васильева, И.А.; Шамхи Имен (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В статті наведено розроблену бальну оцінку стану пролапсу геніталій у жінок репродуктивного віку і надано результати випробування її в групі жінок з різним ступенем важкості пролапсу. Використання цієї шкали бальної оцінки дозволяє виділити групу жінок, у яких застосування немедикаментозного методу корекції пролапсу геніталій є найбільш ефективним, а також визначити якість проведеного лікування. In the article the presented the developed scoring of genital prolapse in women of reproductive age and given the results will test it in a group of women with varying degrees of severity of prolapse. Using this scale scoring allows to select a group of women who use of unsurgical correcting genital prolapse is the most effective and the quality of the treatment.