Этиопатогенетические аспекты терапии хронических воспалительных заболеваний органов малого таза - Капустник, Н.В. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Наведено сучасні принципи лікування запальних захворювань жіночих статевих органів з урахуванням
етіопатогенезу запалення й особливостей продукції у цервікальному слизу запальних і протизапальних
цитокинів. Показано, що включення до комплексу терапії інтерферонів сприяє відновленню порушеного
імунологічного гомеостазу й зниженню ймовірності рецидивів захворювання. Modern principles of treatment of inflammatory diseases of female genitals taking into account an
etiopathogenesis of an inflammation and features of production in сervical mucous inflammatory and antiinflammatory
cytokines are resulted. Including in a complex of therapy of interferons is shown, that, promotes restoration of the
broken immunologic homeostasis and depression of probability of relapses of disease.