Периконцептуальные аспекты течения беременности и родов у беременных с перинатальными потерями - Корниец, Н.Г.; Гордиенко, Е.В.; Жмурко, Т.П.; Олешко, В.Ф.; Валиев, О.А. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В статті наведено результати аналізу перинатальних втрат за даними Луганського міського пологового
будинку. Проаналізовано 129 історій вагітності і пологів жінок з перинатальними втратами (I і II основна групи),
що знаходилися на родорозродженні у наведеному рододопоміжному закладі у 2000-2001 рр. і 2010-2011 рр.
Контрольну групу склали 59 пацієнток з терміновими пологами і живими новонародженими. В ході аналізу
у пацієнток основних груп виявлено більш високий рівень соматичної патології, зростання питомої ваги
штучних і мимовільних абортів, значне підвищення показників гінекологічної захворюваності з перевагою
запальних захворювань жіночої статевої сфери і порушень менструальної функції, що було підґрунтям
для ускладненого перебігу вагітності. Особливістю перебігу вагітності у жінок основних груп були ранній
початок, важкий перебіг і резистентність до лікування ускладнень вагітності і, перш за все, фетоплацетарної
дисфункції. Серед ускладнень пологового періоду провідне місце займають передчасні пологи, які у 35,48%
жінок I основної і 44,15% жінок II основної групи призвели до перинатальних втрат плода. In the articles resulted the analysis of perinatal losses from the Lugansk City Maternity Hospital. 129 histories
of pregnancy and births of women are analysed with perinatal losses (I and II basic groups) which were on delivery
in 2000-2001 and 2010-2011. A control group was made by 59 patients with urgent births and alive new-born.
During an analysis for the patients of basic groups found out the higher level of somatic pathology, growth of
specific gravity of artificial and involuntary abortions, considerable increase of indexes of gynaecological morbidity
with advantage of inflammatory diseases of female sexual sphere and violations of menstrual function, that was
subsoil for the complicated duration of pregnancy. The women of basic groups had the early beginning, heavy
duration and resistance to treatment of complications of pregnancy and foremost feto-placental dysfunction. Among
complications of maternity period a leading place is occupied by premature births which in 35,48% women of I
basic and 44,15% women of the II basic group resulted in the perinatal losses of the fetus.