Новые возможности усовершенствования технологии проведения операции кесарева сечения - Назаренко, Л.Г.; Дуброва, Л.Ю.; Соловьёва, Н.П. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Представлено дані про проведення досліджень удосконаленої технології кесаревого розтину з
використанням однорядного «восьмиподібного» шва у вертикальній площині в доповненні з методом
широкосмугової радіохвильової хірургії та аргоно-плазмової коагуляції. Кожен випадок розглянуто з позицій
перебігу операції і післяопераційного періоду на підставі клінічного спостереження, лабораторних тестів, УЗД
і цитологічного дослідження метроаспірата. Описана методика проведення кесарського розтину мінімізує
ризик формування неповноцінного післяопераційного рубця. The data on advanced technology research with the use of cesarean section-row «far-near – near-far» seam
in a vertical plane in addition to the method of broadband radio wave surgery and argon plasma coagulation. Each
case is considered from the standpoint of the current operation and the postoperative period according to clinical
observations, laboratory tests, ultrasound researches and cytology tests of metroaspiration. The described technique
of cesarean section to minimize the risk of an inferior postoperative scar.