Биохимические особенности обмена коллагена у больных генитальным пролапсом с наличием клинико-фенотипических признаков соединительнотканной недостаточности - Мирович, Е.Е. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
При вивченні біохімічних властивостей колагену у хворих пролапсом геніталій виявлено, що при
травматичному ґенезі виникнення генітального пролапсу значення порушень обміну колагену не є провідним.
У хворих групи ризику виникнення рецидивів після хірургічного лікування очевидний зв’язок розвитку
захворювання пов'язаний з наявністю сполучнотканинної недостатності, спричиненою дистрофічними
порушеннями або системною дисплазією. При цьому у жінок з переважною наявністю ознак, які свідчать про
дистрофічні порушення, виявляється зниження синтезу колагену, а у жінок з проявами системної дисплазії –
одночасне прискорення його синтезу та розпаду. At studying biochemical features of collagen at patients with genital prolaps it is established, that at traumatic
genesis occurrence genital prolaps value of infringements of an exchange of collagen is not leader. At patients of
group of risk of occurrence of relapses after surgical treatment communication of occurrence genital prolaps with
presence of connecting tissue insufficiency caused by dystrophic infringements or its system dysplasia is obvious.
Thus at women with primary presence of the attributes testifying to dystrophic infringements, decrease in synthesis
of collagen, and at women with displays system dysplasia of connecting tissue – simultaneous acceleration of its
synthesis and disintegration is defined.