Особенности допплерометрии при миоме матки - Олейник, Н.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
В роботі надано дані комплексного ультразвукового дослідження артерій матки при міомі матки за
допомогою трансвагінальної эхографії в поєднанні с доплерометрією. Проведено обстеження 32 здорових
пацієнток. Маткові артерії візуалізувалися у всіх спостереженнях. Дані значення PI и IR для маткових сосудів.
Змінення всіх індексів носили однонаправлений характер. Доплерометрія при міомах матки є неінвазивним
та інформативним методом оцінки гемодінамічних змін, супроводжуючих цю патологію. The data are of complex ultrasonic research of arteries of uterus in case of uterine myoma with the help of
transvaginal sonography in combination with dopplerometry are represented in the work. The investigation of 32
healthy patients was made. Uterine and arcuate arteries were visualized in all cases. The values PI and RI for
all investigated vessels are presented. The changes of all indexes were unidirectional. Dopplerometry of uterine
myoma is noninvasive and informative method of an estimation of the haemodynamic changes accompanying
this pathology.