Репродуктивное здоровье женщин с осложненными опухолевидными процессами яичников - Рыбалка, А.Н.; Бабич, Т.Ю.; Егорова, Я.А.; Заболотнов, В.А.; Румянцева, З.С. (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
Проведено лікування 345 жінок з пухлиноподібними процесами яєчників. Представлено найбільш
ефективні методи діагностики і розроблену методику консервативної терапії. Це дозволило в 92,0%
відмовитися від хірургічного лікування, відновити репродуктивну функцію у 51,6% жінок, що страждали
первинним і вторинним безпліддям. Treatment of 345 women with tumor formation processes ovarian is resulted. The most effective methods
of diagnostics and the developed technique of conservative therapy are presented. It has allowed to refuse in 92
% surgical treatment, to restore reproductive function at 51,6% of the women, suffering primary and secondary
barrenness.