Выходы меловых отложений на прикерченском шельфе Черного моря - Шнюков, Е.Ф.; Иноземцев, Ю.И.; Науменко, С.П.; Маслаков, Н.А.; Ступина, Л.В.; Кутний, В.А.; Парышев, А.А. (Геология и полезные ископаемые Мирового океана, 2008)
В статье приводятся новые данные по геологическому строению прикерченского шельфа Черного моря, полученные в результате подводных водолазных работ. Микрофаунистическими исследованиями установлено развитие кампанских отложений верхнего мела, позволяющих сравнивать в структурном плане восточную окраину Крымского горного сооружения с его ЮЗ периклинальным замыканием. У статті наводяться нові дані про геологічну будову прикерченського шельфу Чорного моря, що отримані в результаті підводних водолазних робіт. Мікрофауністичними дослідженнями встановлено розвиток кампанських відкладів верхньої крейди, що дозволяє порівнювати у структурному плані окраїну Кримської гірської споруди з її ПдЗ периклинальним замиканням. The new data on geological structure of Kerch shelf of the Black sea being due to the result of submarine diver work are presented. The occurrence of the Campanian (Upper Cretaceous) deposits are established by micropaleontologycal investigations. It makes possible to compare the structure scheme of easten margin of Crimea orogen with its SW pericline contour.