Новый подход к построению кода радужной оболочки глаза - Монич, Ю.И.; Старовойтов, В.В. (Штучний інтелект, 2010)
В статье представлены результаты исследования задач, возникающих при создании систем распознавания личности по РОГ. Предложен новый двухуровневый подход к построению кода, описывающего полутоновое изображение радужной оболочки глаза (РОГ). Проанализирована точность трех мер для сравнения сходства кодов РОГ разных людей. Исследования выполнялись на изображениях глаз высокого разрешения (с радиусом РОГ порядка 500 и 1000 пикселей), а также на общедоступной базе изображений глаз со стандартным разрешением – CASIA-Iris-V3-Lamp (с радиусом РОГ порядка 90 – 110 пикселей). У статті представлені результати дослідження задач, що виникають при створенні систем розпізнавання особи за РОО. Запропоновано новий двохрівневий підхід до побудови коду, що описує напівтонове зображення райдужної оболонки ока. Проаналізовано точність трьох мір для порівняння схожості кодів РОО різних людей. Дослідження виконувалися на зображеннях очей високої роздільної здатності (з радіусом РОО близько 500, 1000 пікселів), а також на загальнодоступній базі зображень зі стандартною роздільною здатністю – CASIA-Iris-V3-Lamp (з радіусом РОО близько 90 – 110 пікселів). In this paper the results of the investigation of several tasks arising in design of biometric systems based on iris recognition are presented. We is a new two-level approach to iris code calculation. Three measures for iris code comparison were analyzed suggested. Investigations were conducted on iris images with high resolution (with iris radius about 500 and 1000 pixels), and on the available image database with standard resolution CASIA-Iris-V3-Lamp (with iris radius about 90-110 pixels).