Применение миварных технологий для создания МЭПАИС управления инновационными ресурсами химической и нефтехимической промышленности России - Санду, Р.А. (Штучний інтелект, 2010)
В статье рассматривается применение миварных технологий для управления инновационными ресурсами. Проведен анализ предметной области «управления инновационной деятельностью химической и нефтехимической промышленности России» и обосновано, что в качестве экспертной системы для нее должна быть создана «Многомерная эволюционная прикладная автоматизированная информационная система поддержки принятия решений» на основе миварных технологий. У статті розглядається застосування міварних технологій для розв’язання конкретної складної наукової задачі в галузі управління інноваційними ресурсами. Для вирішення завдань управління інноваційною діяльністю хімічної та нафтохімічної промисловості Росії необхідні постійний комп’ютерний моніторинг та аналіз розвитку підприємств хімічного комплексу, а також оцінка рівня їх інноваційних ресурсів. В даний час такі завдання в автоматизованому режимі успішно вирішують експертні системи. У роботі проведено аналіз особливостей цієї предметної області та обґрунтовано, що як експертна система для управління інноваційною діяльністю хімічної та нафтохімічної промисловості Росії повинна бути створена «Багатовимірна еволюційна прикладна автоматизована інформаційна система підтримки прийняття рішень» на основі застосування міварних технологій. The article examines the application of technology mivar Prof. Varlamov OO for a particular complex scientific problems in the management of innovation resources. To solve the problems of innovation management of chemical and petrochemical industry in Russia requires constant computer monitoring and analysis of the development of chemical complex, as well as assessment of their level of innovative resources. Currently, such tasks in an automated mode, successfully solving expert systems. The paper analyzed the characteristics of the subject area and explained that as an expert system for innovation management of chemical and petrochemical industry in Russia is to be established multidimensional evolutionary Applied automated information system supporting decision-making through the use of mivarnyh technologies.