Методика оценки оптимальных объемов статистических испытаний байесовским методом - Аль-Аммори Али; Аль-Аммори Хасан (Штучний інтелект, 2012)
Одним из основных требований к испытаниям исследуемой аппаратуры, повышающим их эффективность, является уменьшение числа испытаний при заданной достоверности статистической информации. На основе байесовского метода, позволяющего учесть априорные данные статистических исследований, составлен алгоритм оценок результатов статистических испытаний, обеспечивающий заданную достоверность с меньшим числом испытаний. Одним з основних вимог до випробувань досліджуваної апаратури, що підвищує їх ефективність, є зменшення числа випробувань при заданій достовірності статистичної інформації. На основі байєсівського методу, що дозволяє врахувати апріорні дані статистичних досліджень, складено алгоритм оцінок результатів
статистичних випробувань, що забезпечує задану достовірність з меншим числом випробувань. One of the major test requirements for study of equipment that increases their efficiency is to reduce the number of tests at a given accuracy of statistical information. Based on the Bayesian method, which takes into account a priori data of statistical studies, the algorithm for estimates of the results for statistical tests has been made. This algorithm provides the required accuracy with less number of tests.