Логічний наслідок та його формалізації в композиційно-номінативних логіках - Шкільняк, С.С. (Штучний інтелект, 2012)
Для композиційно-номінативних логік часткових однозначних, тотальних та часткових неоднозначних квазіарних предикатів запропоновано різні семантики та різні формалізації відношення логічного наслідку. Досліджено властивості таких формалізацій, визначено співвідношення між різними відношеннями логічного наслідку в різних семантиках. Для композиционно-номинативных логик частичных однозначных, тотальных и частичных неодно- значных квазиарных предикатов предложены разные семантики и разные формализации отношения логического следствия. Исследованы свойства таких формализаций, определены соотношения между разными отношениями логического следствия в разных семантиках. Various semantics and various formalizations of relation of logical consequence for composition nominative logics of partial single-valued, total, and partial multiple-valued quasiary predicates are introduced. The authors study properties of the defined formalizations and specify correlations of different relations of logical consequence in different semantics.