Застосування аналізу зв’язних областей до задачі розпізнавання елементів дактильно-жестової мови - Крак, Ю.В.; Шкільнюк, Д.В.; Кручинін, К.С.; Єфімов, Г.М. (Штучний інтелект, 2012)
Об’єктом дослідження є дактильно-жестова мова, яка використовується для спілкування людьми з вадами слуху. Метою дослідження є розробка та реалізація алгоритмів розпізнавання дактильно-жестової мови. У роботі розглядається застосування методів аналізу зв’язних областей, а також використання кутових параметрів для ідентифікації елементів дактильно-жестової мови. Объектом исследования является дактильно-жестовый язык, используемый для общения людьми с проблемами слуха. Целью исследования является разработка и реализация алгоритмов распознавания дактильно-жестового языка. В работе рассматривается применение методов анализа связных областей, а также использование угловых параметров для идентификации элементов дактильнo-жестового языка. The object of study is the finger-sign language used for communication by people with hearing impairments. The study is devoted to the development and implementation of algorithms for recognizing finger-sign language. This paper considers the application of methods for analysis of connected regions, and the use of angular parameters for identifying elements of finger-sign language.