Динамика липидного обмена у больных псориазом под влиянием системной терапии ожирения - Аль Касем Амин (Таврический медико-биологический вестник, 2012)
У хворих на бляшковой псоріаз з ожирінням вивчена динаміка ліпідного обміну під впливом
системної терапії ожиріння з використанням акарбози (Глюкобай). Встановлено, що перебіг псоріазу у
хворих з ожирінням, на відміну від хворих з нормальним індексом маси тіла, характеризується
зростанням рівня тригліцеридів і коефіцієнта (індексу) атерогенності. Включення в комплексну терапію
псоріазу акарбози (Глюкобай) дозволяє статистично значимо знизити рівень тригліцеридів і коефіцієнт
атерогенності. In patients with plaque psoriasis with obesity studied the dynamics of lipid metabolism under the influence
of systemic treatment of obesity with Acarbose (Glyukobay). There was found that psoriasis patients with
obesity, in contrast to patients with normal body mass index, characterized by an increase in triglycerides and
ratio (index) atherogenicity. Inclusion in the treatment of psoriasis Acarbose (Glyukobay) allows a significantly
lower triglyceride levels and atherogenic index.