Использование спутниковых альтиметрических измерений уровня моря для мониторинга водного баланса Азово-Черноморского бассейна - Ильин, Ю.П.; Горячкин, Ю.Н.; Демидов, А.Н. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2012)
Выполнено сопоставление ежемесячных отклонений среднего уровня Чёрного моря в 1993 – 2010 гг. от его среднего значения за период 1993 – 1999 гг., полученных по данным спутниковой альтиметрии и стандартных наблюдений на уровенных постах, расположенных вдоль черноморского побережья бывшего СССР. Виконане порівняння щомісячних відхилень середнього рівня Чорного моря в 1993 – 2010 рр. від його середнього значення за період 1993 – 1999 рр., отриманих за даними супутникової альтиметрії і стандартних спостережень на рівневих постах, розташованих уздовж чорноморського узбережжя колишнього СРСР. The comparison was done for the Black Sea monthly mean sea level deviations from its mean values for the period of 1993 – 1999 in 1993 – 2010, by satellite altimetry and standard observations on sea level gouges along the former USSR Black Sea shores.