Нефтяное загрязнение берегов Севастополя - Миронов, О.А.; Муравьева, И.П.; Миронова, Т.О. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2012)
Приводятся результаты изучения загрязнения береговых структур при низких уровнях нефтяных углеводородов в морской воде. В прибрежных водах и берегах на границе с морем нефтяные углеводороды в концентрациях, не достигающих поражающего уровня для морской биоты вступают в сложные взаимодействия с гидробионтами. Первым этапом этого процесса является накопление или поверхностное загрязнение морских организмов-обрастателей. Такие данные являются составной частью мониторинга прибрежных акваторий и первым этапом изучения роли биопотоков нефтяных углеводородов в общем потоке нефтяного загрязнения у морских берегов. Наводяться результати вивчення забруднення берегових структур при низьких рівнях нафтових вуглеводнів в морській воді. У прибережних водах і берегах на кордоні з морем нафтові вуглеводні в концентраціях, що не досягають вражаючого рівня для морської біоти вступають в складні взаємодії з гідробіонтами. Першим етапом цього процесу є накопичення або поверхневе забруднення морських організмів-обрастателей. Такі дані є складовою частиною моніторингу прибережних акваторій і першим етапом вивчення ролі біопотоков нафтових вуглеводнів в загальному потоці нафтового забруднення морських берегів. The results of the study of coastal structures pollution at low levels of oil hydrocarbons in the sea water are given. Oil hydrocarbons at concentrations that do not reach damaging levels for marine biota enter into complex interactions with marine life in coastal waters and sea shores. The first step of this process is the accumulation or surface contamination of marine fouling organisms. These data are a part of the monitoring of coastal waters and the first step in studying the role of oil hydrocarbons bioflows in the general flow of the oil pollution at sea coast.