Математичне та програмне забезпечення задач обробки експертної інформації при проведенні іспитів - Гнатієнко, Г.М.; Снитюк, В.Є. (Штучний інтелект, 2010)
У статті описано математичне та програмне забезпечення автоматизованого проведення іспитів. Описано передумови експертного оцінювання та здійснюється аналіз ефективності процесу оцінювання. Аналізуються основні аспекти структуризації предметної області. Розглянуто типи запитань, які можуть використовуватися при проведенні іспитів. Наводяться можливості системи підтримки проведення іспитів. Описується архітектура автоматизованої системи підтримки складання іспитів. Система проходить тестування у кількох організаціях і найближчим часом робоча версія системи буде готова до промислової експлуатації. Описывается математическое и программное обеспечение автоматизированного проведения экзаменов. Проводится анализ предпосылок эффективного процесса оценивания. Перечислены типы вопросов, которые могут использоваться при проведении экзамена. Приводятся возможности системы поддержки проведения экзаменов, ее архитектура и структура связей между функциональными подсистемами. Описаны особенности подсистем, составляющих систему. Предлагается структура баз данных, положенных в основу информационного обеспечения системы. В ближайшее время рабочая версия системы будет готова к вводу в промышленную эксплуатацию.