Метод определения профиля растворенного сероводорода в водной среде - Кирющенко, И.Г. (Екологічна безпека прибережної та шельфової зон та комплексне використання ресурсів шельфу, 2012)
На базе экспедиционных исследований предложен метод определения профиля растворенного сероводорода в водоемах и применение его для других диссоциирующих веществ в водоемах с недостаточно изученной по химическому составу структурой. На базі експедиційних досліджень запропонований метод визначення профілю розчиненого сірководня у водоймищах і застосування його для інших речовин, які дисоціюють у водоймищах з недостатньо вивченою по хімічному складу структурою. On the base of expeditionary researches there is the offered method of determination of type of the dissolved hydrogen sulfide in reservoirs and application of him for other matters which dissociate in reservoirs with a not enough trained on chemical composition structure.