Про відношення понять економічної безпеки та економічної результативності: аспекти оцінки якості операційних систем - Кривуля, П.В.; Дорошко, М.В.; Гостєва, І.С. (Культура народов Причерноморья, 2011)
Мету статті визначає завдання етапу дослідження є визначення співвідношення поняття економічної
безпеки до інших економічних категорій. Оскільки аналіз джерел показує, що економічна безпека може
мати три різні родові категорії: стан об’єкту управління (положення, диспозиція, потенціал тощо),
характеристика ступеню захищеності об’єкту управління (оцінка, якість, ознака тощо), заходи щодо захисту
об’єкту управління (засоби, політика, інструментарій тощо), то й слід розглянути співвідношення до цих
трьох родових категорій. Метою даної статті є визначення співвідношення поняття економічної безпеки як
оцінки, тому й завданням є співставлення з головною групою критеріїв оцінювання економічних
операційних систем – економічною результативністю.